Kávéház anno 2007.01.09.

Sissi és Görög Zita

Sissi királyné lép be Ferencz József oldalán. Lindtner Henrich, a kávéház tulajdonosa büszkén húzza ki magát, fel van készülve a királyi látogatásokra. Gondosan felépített üzletének ugyanis nem csak a polgárság, de az arisztokrácia körében is híre ment, és tudja, ilyennel errefelé kevesen dicsekedhetnek.


Élete művét, ezt a neobarokk kávéházat később fiára, Jánosra örökökíti, aki kora embereként a szecesszió jegyében végez majd átalakításokat. Mindez az 1841 január elsején megnyílt, ma már műemléknek nyílvánított esztergomi Központi Kávéház történetéről maradt kevés feljegyzésből derül ki.

A történetek zaftosabb részleteiről a környék idősebb lakóit érdemes kérdezni, akik főleg most, hogy néhány befektetőnek köszönhetően a kávéház ajtaja újra nyitva áll, szívesen idézik fel régi emlékeiket.

A patinás üzlet 2006 októberi megnyitóján városi hivatalosságok mellett olyan közkeletű sztárok is megjelentek, mint Görög Zita, Póka Angéla vagy Bocskor Bíborka, jelezve, hogy a bő másfélszázados helynek van mit üzenni a ma embere számára is. A megnyitón Csékei Tamás üzletvezető kiemelte, hogy az üzlet nem kíván csupán múltjából élni: neves pincészetek boraival, minőségi fajtakávékkal, széles étel-, és italválasztékával, kávés téren is képzett felszolgálóival igyekszik ma is rászolgálni hírnevére.

A kávéház állandó múltidéző képeslap-, és órakiállításnak is helyet ad. Ha estefele vetődünk ide, a harmonikus, korhű térben zongorakíséret mellett duruzsolhatunk, és helyben készült finom süteményeket majszolhatunk.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s