Kávéház Sirató 2006.06.12.

Bezárt a Három Holló

Bezárt a Három Holló. Nem sokáig maradhatott nyitva, bár az előd Eckermannal együtt már szép távott futott: volt ideje kultuszhellyé válni. Többen megjósolták, hogy Ady kocsmáját nem lesz könnyű felidézni: megváltozott a világ, a bérleti díjak, minden.


Pénzkérdés. Valószínűsíthetően ebben lelte halálát Wilhelm Droste (és még sokan mások) Andrássy úti munkája. Az épület tulajdonosa a CD Hungary Ingatlanhasznosító Forgalmazó és Szolgáltató Rt: Nem mecénások, nem szarják a pénzt.

Korábban úgy tudtuk, 50 eurót szerettek volna négyzetméterenként. Ez a mostani bukós, zuhanós forint-euró árfolyamon mérve brutális, nem kávéháznak való (100 négyzetméteren kb. 1350000 Ft.). Úgyhogy előfordulhat, hogy nem is lesz ott egy ideig kávéház.

Az Eckermann (és Három Holló) vonzereje a szellemiségében rejlett. Normális esetben egy kávéházat a kávé köré építenek fel. A vendéglátóhely az, ami befogadja az embert, életét és ügyes-bajos dolgait. Ebben az esetben minden fordítva történt. A szellem készített magának kávéházat. Úgy is mondhatnánk, ahol a kulturális élet jelen volt, ott elkezdtek kávét főzni.

Itt jegyezzük meg, hogy az Eckermann és a Három Holló idővel a vendéglátás terén is állta a sarat. Még olyan espresso-mániákus embereknek is, mint mi, hiányozni fognak a német kávé végeláthatatlan tejfolyamai. Bár ezeket legalább megtaláljuk a Ráday utca végén, az új Eckermannban. A hangulat viszont - reméljük, csak egy időre - elveszett.

H i r d e t é s

Abszurd (Pécs)

Az extrémitásig eklektikus kávézó a főtértől nem messze volt. A vállalkozószelleműek mozi ülőalkalmatosságon, és vonatülésben kávézhattak. MÁV térelemek, kékes hangulat, kopottas asztalok. Kicsit Jazz-es, kicsit bölcsészes, kicsit romkávézós. Sajnos ő is megadta magát a sodrásnak. Az egykori kávézó jellemzői>>

Kávéház Sirató 2006.11.17.
Ice Frigid Coffee Bar

Bezárt a Világlátott kávézó.
Saját készítésű természet képeiktől és ízletes kávéiktól könnyes szemmel búcsúzunk.
Az eltűnt kávézó jellemzői>>

Kávéház Sirató 2006.10.09.
Bonjour Café (Mammut)

Franciás hangulatú kis kávézó volt a Mammut pláza szívében. Fa burkolatú pultjához mindig letelepedhetett az, aki megfáradt a vásárlási procdúráktól. Az eredeti presszó jellemvonásokkal rendelkező kávézó 2006. Szeptemberében bezárta kapuit.
Az eltűnt kávézó jellemzői>>

Kávéház Sirató 2006.09.13.

Kávéházak magazin

Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.
Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

Zacc 2019.10.16.
Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal?

A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

Zacc 2019.09.09.

H i r d e t é s