Kávéházak versenye 2006.02.27.

Dömötöri

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>> A Dömötöri meghatározta Sopront. A város kávéházainak hangulatát amúgy sem lehet, és nem is érdemes a bécsi kávéházi kultúra nélkül értelmezni, ami Pesttel ellentétben itt nem csak nyomokban található meg. Ha az itallapon cappuccinót is tűntetnek fel, végül kapucínert hoznak ki. Sajnos legtöbbször olasz pörkölésű kávéból... Nekünk mégis felüdülés volt.


A Dömötöri különlegessége, hogy a kis területet már a kilencvenes évek elején képesek voltak olyan igényességgel kialakítani, hogy az ember elsőre elgondolkodik: talán egy érintetlen múlt századi kiskávézóban van?

Bár szorosan vagyunk, és maga a belső tér nem alkalmas arra, hogy a Gerbeaud vagy a Hauer mintájára nagy klasszikus kávéházat kialakítsanak ki benne, mégis a legapróbb részletekre is igyekeztek odafigyelni. Míves székek, márványos asztalok, gyönyörű korlát és aranyozott lámpák – az ember érzi, hogy mindez így nem giccs.

A Dömötöri cukrászda-kávézó valószínűleg az első kávés üzlet, amit a soproniak nagy többsége megemlít vagy megmutat az idegeneknek. Lassan két évtizedes múltjának köszönheti, hogy hangulata meghatározta a város legtöbb kávézójának atmoszféráját: Bécs hagyományos (bár azóta már részben átalakult) habos-kapucíneres-süteményes kávéházi világa tükröződik Sopronban.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

Café World 2020.01.15.

H i r d e t é s