Kávéházak versenye 2006.02.10.

Factory - Uno kapuziner, perfavore!

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>> Pesten különösen nehéz felkutatni azokat a helyeket, ahol Café Crème kapható. Igazi Kapuzinert pedig szinte nem is kapni. Az olasz eszpresszó-kultúra mintha teljesen letarolta volna a várost. A Franziskaner ritka, a Wiener melange szintúgy, de eltűnt a szimpla és a dupla is.


Amerre fordulsz, mindenki espressót, cappuccinót vagy latte macchiatót iszik. Ezért persze nem lehet haragudni az olaszokra, kávéiskolájuk – jellegzetes pörkölésű keverékeik és a kávéitalok – megérdemelten váltak népszerűvé.

Egyedül az fájó, hogy ezáltal egyfajta egyoldalúság alakult ki a mai magyar kávézási szokásokban. Ki hallott már olyat, hogy egy sörözőben csak Arany Ászok kapható? Ha a vendég akarja, ihat egyéb magyar, vagy külföldi söröket is.

A kávés vendéglátóhelyek egyelőre még nem tudnak több kávéfajtában és több kávémárkában gondolkodni. Ahol – példának okáért – Segafredo van, ott csak az van. Persze a többféle kávé több ismeretet, más és más elkészítési módot igényel.

A Pesten nemrég nyílt Café Factory tett most kísérletet, hogy többféle iskola és ízlés kávéitalából választhassunk. Falai között jól megférnek egymással a különböző kávémárkák termékei. Az elkészítés különböző módozataihoz pedig barista szakoktatók tanácsát kérték. Tudják, mitől bécsi a bécsi, és mi a szimpla. Ha pedig valaki maradni akar a cappuccinónál, azt is megteheti.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

Café World 2020.01.15.
Arabica és robusta – a két vetélytárs?! cikk borítóképe
Arabica és robusta – a két vetélytárs?!

Meglepő módon (tudomásunk szerint) nagyjából százféle kávénövény létezik, mi mégis csupán háromnak fogyasztjuk a termését. A coffee liberica rendkívül ritka, így igen csekély mennyiségben kerül csak kereskedelmi forgalomba. A világ kávétermésének mindössze 2-3%-át jelenti. A csomagolások hátoldalán található leírásokat böngészve nagy valószínűséggel az arabica és/vagy a robusta kifejezésekkel találkozol. Te tudod, hogy pontosan mit takarnak ezek az elnevezések? (x)

Kávé akadémia 2020.01.13.

H i r d e t é s