Kávéházak versenye 2005.11.28.

Lemon

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>> Végre egy kis szubjektív élményrosta. Éspedig a hőségben fogant éhség csillapítására tökélyre fejlesztett salátákat kínáló Lemon Caféról, mert ő is a nevezők között van. Jól helyezkedik, városa amúgy is a középpontba került: Pécset képviseli a Kávéházak Versenyén. Nyári élmény, saláta, lokálpatriotizmus.


Bajosan készülhet szubjektív élménybeszámoló a Lemonról egyetlen egy igaz pécsi vigyorgó arca nélkül. A Citrom utca sajátossága, hogy nem botlik bele az ember. Fővárosi agynak nem esik le elsőre, hogy ez egy utca. Megszoktuk, hogy az utca az, ahol az autós anyázva dudál. A sétaköves korzókat pedig leginkább turistákkal tudjuk elképzelni. Innen nézve a Citrom utcába nincs okom befordulni, muszáj tehát egy pécsit szerezni valahonnan.

Így jutottam el én is a Lemonba. Lecitáltak, megetettek és közben erőst beindult a lobbi: ez egy jó hely, egyek salátát, igyak lattét. A könnyed eledelre éhes, talpától feje búbjáig felforrósodott ember a végletekig ki van éhezve egy kis salátára. (Ezt persze nehéz most átérezni.) Úgy fogtam fel az egészet, mint akit erősen lefizettek.

Érdekes volt számomra a büszkeségnek ez a fajta egészséges formája. Ha egy pécsi kávézónak van arculata, kigondolt koncepciója és mindezt képes sikeresen, udvariasan és vidáman megvalósítani, akkor biztosan számíthat a pécsiek szeretetére. Nem ciki dícsérni, nem kell a távolságtartó, cinikus fika, csak mert most az a menő az Indexen.

A Lemonnak, mint a legtöbb helynek, van egy-két sajátossága, ami egyedivé teszi. Végül is közel van a régi városfal, és a porceláncsészék is jól néznek ki. Aztán olyanok is vannak, amik átlagosan hozzák az érthető és elvárható minőséget. Minimál berendezés, hátérzajnak zene, és iható kávé. Amitől mégis jellegzetesen pécsi lesz a Lemon, azok maguk a pécsiek illetve a pécsi ember városa és a kávézója iránt érzett szeretete. Így tapasztaltam.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s