Kávézóláncok 2019.09.03.

A Kaffeine öt árnyalata

A Kaffeine 2015-ös nyitása óta egy stílusos budai helyből egy menő budapesti kávézólánccá nőtte ki magát. Szeptember 2-től már a BudaWest irodaház aljában is.


Csupán  néhány éve kezde el szárnyát bontogatni a Kaffeine, de szeptember másodikán már ötödik egységét nyitotta meg a Réköz utcában. 

2015-ös nyitása után két évvel később nyílt az Alleban a következő egység, melyet fél évvel később a Kálvin téri egység követte. Nagy Dávid és csapata nem szeret sokáig  tétlenkedni, de az utóbbi hónapokban ez különösen elmondható. Amint arról már hírt adtunk, júniusban a Freyával való együttműködés kapcsán létrejött a Nagymező utcai kávézó Freya croissantokkal. Alig telt el 2 hónap, de újra egy nyitás előtt állunk.


Dávidék koncepciója izgalmas és terjeszkedő, mindig van benne valami új, beszéljünk itt a plázáról, vagy a kooperációkról. A BudaWestbe való költözés remek húzás, egyfajta piaci rés. Míg a belvárosban lassan minden sarkon specialty kávézókba ütközünk, addig a külsőbb városrészekben nehéz dolga van annak, aki minőségi és finom kávét szeretne inni. Mindemellett kiszolgálja az amúgy is koffeinéhes irodistákat és népszerűsíti brandjét. 

Gratulálunk srácok, csak így tovább!

Szatmári Nóri

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.

H i r d e t é s