Kávézóláncok 2019.09.03.

A Kaffeine öt árnyalata

A Kaffeine 2015-ös nyitása óta egy stílusos budai helyből egy menő budapesti kávézólánccá nőtte ki magát. Szeptember 2-től már a BudaWest irodaház aljában is.


Csupán  néhány éve kezde el szárnyát bontogatni a Kaffeine, de szeptember másodikán már ötödik egységét nyitotta meg a Réköz utcában. 

2015-ös nyitása után két évvel később nyílt az Alleban a következő egység, melyet fél évvel később a Kálvin téri egység követte. Nagy Dávid és csapata nem szeret sokáig  tétlenkedni, de az utóbbi hónapokban ez különösen elmondható. Amint arról már hírt adtunk, júniusban a Freyával való együttműködés kapcsán létrejött a Nagymező utcai kávézó Freya croissantokkal. Alig telt el 2 hónap, de újra egy nyitás előtt állunk.


Dávidék koncepciója izgalmas és terjeszkedő, mindig van benne valami új, beszéljünk itt a plázáról, vagy a kooperációkról. A BudaWestbe való költözés remek húzás, egyfajta piaci rés. Míg a belvárosban lassan minden sarkon specialty kávézókba ütközünk, addig a külsőbb városrészekben nehéz dolga van annak, aki minőségi és finom kávét szeretne inni. Mindemellett kiszolgálja az amúgy is koffeinéhes irodistákat és népszerűsíti brandjét. 

Gratulálunk srácok, csak így tovább!

Szatmári Nóri

Budapesten a Starbucks?

Egyes híresztelések szerint mégis megnyitja első magyarországi üzletét a Starbucks.
Már külön rajongói tábora alakult ki hazánkban az amerikai kávézóláncnak, fan-clubok jöttek létre az interneten, külföldről hozzák haza a zöld logos souvenireket, és itthon keresik a hasonló kávékeverékeket.

Kávézóláncok 2010.02.23.
Tchibo kávézólánc

Melyik híres kávézólánc indította elsőként üzleteit?
Válaszként a legtöbben kapásból rávágnák: természetesen az amerikai Starbucks.
És milyen nagyot tévednének - térben és időben egyaránt.

Kávézóláncok 2009.10.14.

Kávéházak magazin

Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal?

A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

Zacc 2019.09.09.
A fenntartható kávé cikk borítóképe
A fenntartható kávé

Azzal talán sokan tisztában vannak, hogy a kávé maga – legyen arabica vagy robusta – a termesztéséhez szükséges éghajlati feltételekből fakadóan elsősorban fejlődő országokból származik. Felelős fogyasztóként érdemes átgondolni, mit is jelent mindez, milyen úton, milyen áron jut el az asztalunkra kedvenc reggeli italunk. (x)

Kávé minősítések 2019.08.22.
cipő kávéból és PET palackból » Rens cikk borítóképe
cipő kávéból és PET palackból » Rens

Szeretnél olyan cipőt, ami kávéból készült? Néhány napig még megrendelheted » Kickstarteren indult egy érdekes kampány, ahol 300g kávézaccból és 6 használt PET palackból készítnek cipőt. Ez egy (fél)millió dolláros ötlet! :)

Zacc 2019.08.09.