Kávézóláncok 2018.02.21.

Újhullámos kávé és bajnok úszók, megnyílt a Kaffeine Kálvin

Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)


Mondhatnánk, hogy nyílt egy újabb újhullámos kávézó a Kálvinon, azonban a kávézó különlegessége, hogy a Verrasztó testvéreknek is köze van a dologhoz. Ha mázlitok van, akkor még Dávidot a pult mögött is elkaphatjátok. A kávézó hivatalos megnyitójára szerkesztőségünk is hivatalos volt.

Verrasztó testvérek nevéhez már nem csak a sportteljesítményeik, hanem egy kávézó is kötődik. Nagy Dáviddal együtt 2017. októberében nyitották meg a Kaffeine-lánc harmadik kávézóját. Dávid így mesélt a testérekkel való kooperációról:

„Ők is nagy kávérajongók és találkoztunk egy magyar bajnokságon, ahol mondták, hogy szeretnének megtanulni kávét készíteni, főleg a Dávid. Kérdezte Dávid, hogy melyik iskolába menjen, amire én azt mondtam neki, hogy a legjobb iskola, ha beáll a pult mögé. Így szerdán beállt a pult mögé és a Váci úti Tamp&Pull-ban készítette a kávét és megtanulta. Elkezdte rágni a fülemet, hogy nyissunk egy kávézót. Azt elmondhatjuk, hogy a társulás miatt nagy sajtóérdeklődés.” (részlet a Nagy Dáviddal készített interjúból – szerk.)

Nagy Dávidot barátja és üzlettársa, a Tamp&Pull kitalálója, Molnár Attila ismertette meg a specialty kávéval még 2013-ban, tudtuk meg Dávidtól. Nem kellett sok idő, de Dávid is ráérzett a világosra pörkölt kávék izgalmas világára.  Az első Kaffeinet 2015. februárjában nyitotta meg a Lövőház utcában, melyet a Tamp&Pullos és egyéb tapasztalatai alapján már elejétől a végéig ő talált ki. Dávid nem állt meg egy kávézónál, megnyitotta a második Kaffeinet is az Allee bevásárlóközpontban 2017. májusában, mely az első magyarországi plázában található specialty kávézó. Alig telt el pár hónap, de már hallani lehetett egy harmadik kávézóról szóló pletykákat, mely hivatalosan november 7-én tárta ki kapuit a specialty kávé kedvelői előtt a Baross utca 6 szám alatt.

A kávézókhoz kapcsolódik az úgynevezett Kaffeine védjegy, ami egy tudatosan felépített rendszer, melyre jellemzőek visszatérő anyagok, motívumok és a tökéletes One Eleven és Has Bean kávék. Mindezek mellé megpróbálnak mindig valami újat kitalálni, mint például a Kálvin téri kávézóban a kifordított pult.

 

Képek a megnyitóról

Képek a kávézóról

 

Küri Attila

Budapesten a Starbucks?

Egyes híresztelések szerint mégis megnyitja első magyarországi üzletét a Starbucks.
Már külön rajongói tábora alakult ki hazánkban az amerikai kávézóláncnak, fan-clubok jöttek létre az interneten, külföldről hozzák haza a zöld logos souvenireket, és itthon keresik a hasonló kávékeverékeket.

Kávézóláncok 2010.02.23.
Tchibo kávézólánc

Melyik híres kávézólánc indította elsőként üzleteit?
Válaszként a legtöbben kapásból rávágnák: természetesen az amerikai Starbucks.
És milyen nagyot tévednének - térben és időben egyaránt.

Kávézóláncok 2009.10.14.
McCafé

A McCafé kávézólánc meghatározó sajátossága, hogy üzleteik alapvetően "shop in shop" rendszerben, meglévő McDonald’s éttermekben működnek. Ez egyszerre előny – az üzletek kialakításakor – ugyanakkor kihívás is. A McCafénak egyfelől meg kell győznie a McDonald’s törzsközönségét, hogy ne csak "hamburgerezni" térjen be az üzletbe, ugyanakkor be kell csábítania a kávés közönséget is egy valódi kávéélmény ígéretével. Hogy ez mennyire jól sikerült, az bizonyítja, hogy 2003 óta folyamatosan nyílnak a McCafék, az üzletek száma elérte a harmincat, így mára az ország legnagyobb kávézóláncává váltak.

Kávézóláncok 2009.08.03.

Kávéházak magazin

cipő kávéból és PET palackból » Rens cikk borítóképe
cipő kávéból és PET palackból » Rens

Szeretnél olyan cipőt, ami kávéból készült? Néhány napig még megrendelheted » Kickstarteren indult egy érdekes kampány, ahol 300g kávézaccból és 6 használt PET palackból készítnek cipőt. Ez egy (fél)millió dolláros ötlet! :)

Zacc 2019.08.09.
Az espresso titkai cikk borítóképe
Az espresso titkai

Ha valódi olasz espresso készítésébe fogunk, érdemes betartani egy-két jelentéktelennek tűnő, ám annál fontosabb szabályt, különösen, ha olasz vendégeink vannak. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mik azok az apró fortélyok, amiktől igazán fenséges az olasz espresso, és amik betartásával bárki autentikus végeredményt érhet el. (x)

Kávé akadémia 2019.08.07.
Kaffeine powered by Freyja cikk borítóképe
Kaffeine powered by Freyja

Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában

Blog írások 2019.08.28.