Kávézóláncok 2018.02.21.

Újhullámos kávé és bajnok úszók, megnyílt a Kaffeine Kálvin

Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)


Mondhatnánk, hogy nyílt egy újabb újhullámos kávézó a Kálvinon, azonban a kávézó különlegessége, hogy a Verrasztó testvéreknek is köze van a dologhoz. Ha mázlitok van, akkor még Dávidot a pult mögött is elkaphatjátok. A kávézó hivatalos megnyitójára szerkesztőségünk is hivatalos volt.

Verrasztó testvérek nevéhez már nem csak a sportteljesítményeik, hanem egy kávézó is kötődik. Nagy Dáviddal együtt 2017. októberében nyitották meg a Kaffeine-lánc harmadik kávézóját. Dávid így mesélt a testérekkel való kooperációról:

„Ők is nagy kávérajongók és találkoztunk egy magyar bajnokságon, ahol mondták, hogy szeretnének megtanulni kávét készíteni, főleg a Dávid. Kérdezte Dávid, hogy melyik iskolába menjen, amire én azt mondtam neki, hogy a legjobb iskola, ha beáll a pult mögé. Így szerdán beállt a pult mögé és a Váci úti Tamp&Pull-ban készítette a kávét és megtanulta. Elkezdte rágni a fülemet, hogy nyissunk egy kávézót. Azt elmondhatjuk, hogy a társulás miatt nagy sajtóérdeklődés.” (részlet a Nagy Dáviddal készített interjúból – szerk.)

Nagy Dávidot barátja és üzlettársa, a Tamp&Pull kitalálója, Molnár Attila ismertette meg a specialty kávéval még 2013-ban, tudtuk meg Dávidtól. Nem kellett sok idő, de Dávid is ráérzett a világosra pörkölt kávék izgalmas világára.  Az első Kaffeinet 2015. februárjában nyitotta meg a Lövőház utcában, melyet a Tamp&Pullos és egyéb tapasztalatai alapján már elejétől a végéig ő talált ki. Dávid nem állt meg egy kávézónál, megnyitotta a második Kaffeinet is az Allee bevásárlóközpontban 2017. májusában, mely az első magyarországi plázában található specialty kávézó. Alig telt el pár hónap, de már hallani lehetett egy harmadik kávézóról szóló pletykákat, mely hivatalosan november 7-én tárta ki kapuit a specialty kávé kedvelői előtt a Baross utca 6 szám alatt.

A kávézókhoz kapcsolódik az úgynevezett Kaffeine védjegy, ami egy tudatosan felépített rendszer, melyre jellemzőek visszatérő anyagok, motívumok és a tökéletes One Eleven és Has Bean kávék. Mindezek mellé megpróbálnak mindig valami újat kitalálni, mint például a Kálvin téri kávézóban a kifordított pult.

 

Képek a megnyitóról

Képek a kávézóról

 

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s