Koffein

"narrow"

Növényi tej - ingyen!?

Budapest egyik belvárosi kávézója úgy döntött, hogy ingyen adja a növényi tejet. Ebben a cikkben ennek jártunk utána.

Koffein, 2024.11.03.

A kávézás művészete és mestersége – válj profi baristává!

Tudtad, hogy az olaszoknál főbenjáró bűn délután cappuccinót kérni, mert csak reggel fogyasztanak tejet? Ilyen és ehhez hasonló érdekességeket fogsz tudni baristaként, de ami még fontosabb, hogy tökéletes kávékat leszel képes elkészíteni – legyen az cappuccino, espresso vagy ristretto. Ma már szinte nem találni olyan várost hazánkban sem, ahol ne lennének kávézók, olyan üzletek, ahol ne lenne nagy igény a profi baristákra. Sőt, a vendégek egyre inkább megválogatják, hol is isznak egy jó csésze kávét...

Koffein, 2024.10.07.

A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!

Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávékapszulák mögött álló kávés szakemberek elárulják, hogyan takarítsuk ki a gépet, hogy sokáig főzhessük vele kedvenc reggeli italunkat.

Koffein, 2023.05.04.

Kávéesztétika a kaszinóban

Az úgynevezett "kávéesztétika" egy új irányzatot képvisel a kaszinótervezésben, amelyben a kávékultúra vizuális és érzéki elemei egyedülálló élményt nyújtanak a játékosoknak.

Koffein, 2018.11.26.

Cupping és beszélgetés Per Nordbyval

Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.

Koffein, 2018.06.17.

Kávé és géntechnológia

A kávé minőségét sokféle tényező befolyásolja. Ezek közül az egyik a kávénövény fajtája, hiszen a legjobb feltételek mellett termesztett Robusta minősége is alatta marad egy Arabicáénak. Egy másik fontos "összetevő" az ember. Termeszthetjük mi a világ legjobb fajta kávéját, ha a szüretelés nem a kellő időben történik, vagy a feldolgozás során nem szakszerűen, nem a kellő figyelemmel járnak el, a csészénkbe kerülő "végeredmény" nem lehet a legjobb minőségű.

Koffein, 2007.06.18.

Elfáradt kulturember kellemes érzései

Az elfáradt "kulturemert" kellemesen érintő "subjectiv" érzések. Mindenféle "forrázatok" és bódító kávéaroma. Gyomornyálkahártyára gyakorolt ingerek és élvezeti szerek oly ellenállhatatlan rabigában nem tartó típusai. Nagyapáink nyelve. Eleink tudományos véleménye a koffeinről.

Koffein, 2005.03.18.

"narrow"

Hirdetés

Magazin cikk keresése
"normal"
Gear.svg