Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!
Téma, 2023.12.13.
Vastag falú pohárban a Cointreau-t, a kakaóport, az őrölt fahéjat és a cukorszirupot jól elkeverjük. Kávét készítünk. A poharat közvetlenül a kávégépünk kifolyócsőre alá helyezzük. Két adag espressót (azaz doppiót) eresztünk a pohárba, közvetlenül a likőrös keverék tetejére.
Az ital felszínére vékonyan habtejszínt rétegezünk (a tejszínt előtte enyhén habosítsuk kézi vagy asztali elektromos mixerrel). A tejszínre kevés narancshéjat reszelünk.
Keverőpálcának egész fahéjat vagy csokoládé kanalat adunk az italhoz. A csokoládé kanalat könnyen elkészíthetjük magunk is, ha tábla csokoládét vízfürdő felett olvasztunk, forma segítségével kanalat formázunk és a hűtőben megdermesztjük.
Összetevők:
További Kávéházak magazin cikkek
Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!
Téma, 2023.12.13.
Lehetőségek a turizmuson innen és túl – állás Kaposvár városában
Téma, 2023.12.11.
Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé
Kávé minősítések, 2023.09.05.
A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!
Koffein, 2023.05.04.
café lungo - hosszú kávé
Kávé akadémia, 2023.03.29.
A víz világnapja (03.22.)
Kávé akadémia, 2023.03.22.
Mi található egy kávékapszulában?
Zacc, 2023.02.16.
24 karátos arany cappuccinó Magyarországon is
Kávé és egészség, 2023.02.08.