Café Cointreau hot / on the rocks

-
Receptek, 2008.07.11.

Café Cointreau hot / on the rocks

Vastag falú pohárban a Cointreau-t, a kakaóport, az őrölt fahéjat és a cukorszirupot jól elkeverjük. Kávét készítünk. A poharat közvetlenül a kávégépünk kifolyócsőre alá helyezzük. Két adag espressót (azaz doppiót) eresztünk a pohárba, közvetlenül a likőrös keverék tetejére.


Az ital felszínére vékonyan habtejszínt rétegezünk (a tejszínt előtte enyhén habosítsuk kézi vagy asztali elektromos mixerrel). A tejszínre kevés narancshéjat reszelünk.

Keverőpálcának egész fahéjat vagy csokoládé kanalat adunk az italhoz. A csokoládé kanalat könnyen elkészíthetjük magunk is, ha tábla csokoládét vízfürdő felett olvasztunk, forma segítségével kanalat formázunk és a hűtőben megdermesztjük.

Összetevők:

  • 60 ml espresso
  • 1 cappuccinós kanál kakaópor
  • 2 csipet fahéjpor
  • 2 cl Cointreau
  • 1 cl cukorszirup (lehet narancsos is)
  • 1 rúd fahéj v.1 csokoládékanál

    Meleg időben az ital hideg változata is elkészíthető. A shakert 2/3-ig jégkockákkal töltjük, hozzáadjuk a frissen készített, majd egy jégkockával lehűtött doppiót, a cukorszirupot, csipetnyi fahéjat, a Cointreau-t, a kakaót és még egy csepp konyakot is. A shaker tetejét rátesszük, jól rászorítjuk és gyors fel-le irányuló mozdulatokkal az italt erősen összerázzuk.
    A pohárba helyezett jégkockákra kevés hideg tejet öntünk, majd a kávét szűrőn keresztül rátöltjük. Végül tejhabot kanalazunk rá és a pohár szélét narancskarikával díszítjük.

  • Jelen cikkünket a Café & Bar 2. évfolyamának 1-2. számában találja.

  • Tetszett a(z) Café Cointreau hot / on the rocks magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
    Tetszett a(z) Café Cointreau hot / on the rocks magazin cikk? Írd meg véleményed!

    További Kávéházak magazin cikkek

    Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!

    Az, hogy ki milyen kávét szeret, ízlés kérdése. Ez vitathatatlan. Az azonban megmásíthatatlan tény, hogy a kávéfőző milyensége rengeteget nyom a latba. Még az igazán minőségi kávéból készített feketét is megkeserítheti, akár szó szerint is, ha a kávéfőző nem megfelelő. Mára már ezen túl a gyorsaság is egy érthető elvárássá vált. De vajon melyik típusú kávégép felel meg minden kritériumnak? Mutatjuk!

    Téma, 2023.12.13.

    Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé

    Ahogy egy erős reggeli eszpresszó, úgy fújt ébresztőt augusztus 3-án a nemzetközi kávékereskedők világában a Körmendy Sándor vezette a Pacificaffé. A kávépörkölő üzem a „Kenya Gicherori” és a „Ház kávéja” elnevezésű tételeivel nyerte el az 500 fős zsűri tetszését a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyében.

    Kávé minősítések, 2023.09.05.

    A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!

    Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávékapszulák mögött álló kávés szakemberek elárulják, hogyan takarítsuk ki a gépet, hogy sokáig főzhessük vele kedvenc reggeli italunkat.

    Koffein, 2023.05.04.

    café lungo - hosszú kávé

    Sokakban felmerül a kérdés, mi a különbség a hosszú és a rövid kávé között?! A kérdésekre Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávépörkölő üzem mögött álló kávés szakemberek adja meg a választ.

    Kávé akadémia, 2023.03.29.

    A víz világnapja (03.22.)

    Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, amelyet az ENSZ 1992-ben hozott létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a víz fontosságára, és annak fenntartható menedzselésére. Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen problémákkal küzdünk a vízgazdálkodás terén és hogy milyen vízzel főzzük a kávét.

    Kávé akadémia, 2023.03.22.

    Mi található egy kávékapszulában?

    Sokféle kávékapszula kapható a boltokban, rengeteg gyártótól és pörkölőtől. De vajon mi is található valójában a kapszulákban. Kávékapszulákkal foglalkozó szakemberek most elárulják nekünk.

    Zacc, 2023.02.16.

    24 karátos arany cappuccinó Magyarországon is

    Szó szerint bearanyozhatjuk a napunkat a közelmúltban megnyílt szarvasi Újváros Bisztróban, ahol nemcsak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is elfogyaszthatunk. Az arany cappuccinót eddig az Emirátusokban (Dubaiban és Abu Dhabiban) lehetett megkóstolni.

    Kávé és egészség, 2023.02.08.

    "narrow"
    Gear.svg