Receptek 2008.07.11.

Café Cointreau hot / on the rocks

Vastag falú pohárban a Cointreau-t, a kakaóport, az őrölt fahéjat és a cukorszirupot jól elkeverjük. Kávét készítünk. A poharat közvetlenül a kávégépünk kifolyócsőre alá helyezzük. Két adag espressót (azaz doppiót) eresztünk a pohárba, közvetlenül a likőrös keverék tetejére.


Az ital felszínére vékonyan habtejszínt rétegezünk (a tejszínt előtte enyhén habosítsuk kézi vagy asztali elektromos mixerrel). A tejszínre kevés narancshéjat reszelünk.

Keverőpálcának egész fahéjat vagy csokoládé kanalat adunk az italhoz. A csokoládé kanalat könnyen elkészíthetjük magunk is, ha tábla csokoládét vízfürdő felett olvasztunk, forma segítségével kanalat formázunk és a hűtőben megdermesztjük.

Összetevők:

  • 60 ml espresso
  • 1 cappuccinós kanál kakaópor
  • 2 csipet fahéjpor
  • 2 cl Cointreau
  • 1 cl cukorszirup (lehet narancsos is)
  • 1 rúd fahéj v.1 csokoládékanál

    Meleg időben az ital hideg változata is elkészíthető. A shakert 2/3-ig jégkockákkal töltjük, hozzáadjuk a frissen készített, majd egy jégkockával lehűtött doppiót, a cukorszirupot, csipetnyi fahéjat, a Cointreau-t, a kakaót és még egy csepp konyakot is. A shaker tetejét rátesszük, jól rászorítjuk és gyors fel-le irányuló mozdulatokkal az italt erősen összerázzuk.
    A pohárba helyezett jégkockákra kevés hideg tejet öntünk, majd a kávét szűrőn keresztül rátöltjük. Végül tejhabot kanalazunk rá és a pohár szélét narancskarikával díszítjük.

  • Jelen cikkünket a Café & Bar 2. évfolyamának 1-2. számában találja.

  • H i r d e t é s

    x-presso

    H i r d e t é s

    Kávéházak magazin

    A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
    A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

    A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

    Kávézóláncok 2020.01.18.
    100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
    100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

    Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

    Café World 2020.01.15.
    Arabica és robusta – a két vetélytárs?! cikk borítóképe
    Arabica és robusta – a két vetélytárs?!

    Meglepő módon (tudomásunk szerint) nagyjából százféle kávénövény létezik, mi mégis csupán háromnak fogyasztjuk a termését. A coffee liberica rendkívül ritka, így igen csekély mennyiségben kerül csak kereskedelmi forgalomba. A világ kávétermésének mindössze 2-3%-át jelenti. A csomagolások hátoldalán található leírásokat böngészve nagy valószínűséggel az arabica és/vagy a robusta kifejezésekkel találkozol. Te tudod, hogy pontosan mit takarnak ezek az elnevezések? (x)

    Kávé akadémia 2020.01.13.

    H i r d e t é s