Receptek 2008.06.05.

Hűsítő gyümölcsök

A gyümölcs alapú frissítők, limonádék éppúgy fontos részei a nyári választéknak, mint a kávé- vagy tea alapú italok. Két példa a gyümölcsök felhasználására:


Gyümölcs-mix

Két szelet ananászt, egy fél kiwit és kevés banánt a blenderbe darabolunk. A 2,5 dl-es ital poharát tele rakjuk kisebb kockajéggel és beleöntjük a gépbe. 1 deciliter szódát vagy szénsavas ásványvizet és 1 cl, 30% zsírtartalmú habtejszínt adunk még hozzá az összetevőkhöz, majd gondosan lezárjuk a blender tetejét és elindítjuk a programot. 10-15 másodperc alatt krémes állagú gyümölcsös jégkását készítünk. Az italt vastag falú pohárba töltjük, a felhasznált gyümölcsök valamelyikével díszítjük.

Málnás limonádé

8-10 cl málnás gyümölcspürét, teli pohár jégkockát és majd 2 dl szódát vagy szénsavas ásványvizet a blenderbe töltünk. Ízesítjük 1/8-ad lime levével, frissen reszelt gyömbérrel és ízlés szerint pár csepp cukorsziruppal. Ha a málnás ízt szeretnénk fokozni, használjunk málna ízesítésű szirupot. A blendert lezárjuk és 15 másodperc alatt elkészítjük a jégkásás limonádét. Az italt 5 dl-es, vastag falú pohárba töltjük. Ha a szezon engedi, málnaszemeket is használhatunk az ital további ízesítésére és díszítésére.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s