Receptek 2008.06.05.

Hűsítő gyümölcsök

A gyümölcs alapú frissítők, limonádék éppúgy fontos részei a nyári választéknak, mint a kávé- vagy tea alapú italok. Két példa a gyümölcsök felhasználására:


Gyümölcs-mix

Két szelet ananászt, egy fél kiwit és kevés banánt a blenderbe darabolunk. A 2,5 dl-es ital poharát tele rakjuk kisebb kockajéggel és beleöntjük a gépbe. 1 deciliter szódát vagy szénsavas ásványvizet és 1 cl, 30% zsírtartalmú habtejszínt adunk még hozzá az összetevőkhöz, majd gondosan lezárjuk a blender tetejét és elindítjuk a programot. 10-15 másodperc alatt krémes állagú gyümölcsös jégkását készítünk. Az italt vastag falú pohárba töltjük, a felhasznált gyümölcsök valamelyikével díszítjük.

Málnás limonádé

8-10 cl málnás gyümölcspürét, teli pohár jégkockát és majd 2 dl szódát vagy szénsavas ásványvizet a blenderbe töltünk. Ízesítjük 1/8-ad lime levével, frissen reszelt gyömbérrel és ízlés szerint pár csepp cukorsziruppal. Ha a málnás ízt szeretnénk fokozni, használjunk málna ízesítésű szirupot. A blendert lezárjuk és 15 másodperc alatt elkészítjük a jégkásás limonádét. Az italt 5 dl-es, vastag falú pohárba töltjük. Ha a szezon engedi, málnaszemeket is használhatunk az ital további ízesítésére és díszítésére.

H i r d e t é s

Gyümölcsmix

Mint azt már többször kifejtettük, a barista feladata nem korlátozódik a kávéitalok készítésére. A szezonális időszakoknak megfelelően ő készíti el az alkoholmentes forró italokat (akár tea és csoki alappal) illetve a jeges üdítőket.

Receptek 2009.08.05.
Kávé és Kóla

Az alkoholmentes frissítő italok piacán a két domináns termék a kávé és a kóla. A két ital történtéről és találkozási pontjairól írunk a következőkben..

Receptek 2009.07.01.
Hűsítő- frissítő

Két rétegű jegeskávé. Az "édesfehér" joghurtot, ananászt, kókuszszirupot és a jeget blenderben összedolgozzuk, majd long drinkes pohárba öntjük. Frissen doppiót készítünk, amit jéggel és sima cukorsziruppal szintén blenderben "turmixolunk". A jégkásás kávépépet a joghurtos alapra rétegezzük.

Receptek 2009.06.25.

Kávéházak magazin

Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.
Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

Zacc 2019.10.16.
Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal?

A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

Zacc 2019.09.09.

H i r d e t é s