Szeretem Budapestet 2005.04.29.

Demszkyre verik

Mint lelkes városi kedélyjavítók, nem mehetünk el a körülöttünk folyó események mellett. Széthullott városunkat siratva meglepődünk, hogy találat éri a polgármestert. Vége lenne a tizenöt éve tartó kómának? (Avagy királyáldozat...)


Demszky több mint egy évtizeden keresztül érinthetetlen volt. Sikerpolitikus. Mára sokak szerint bukott városvezető. Az Index hosszú cikkben veszi elő a polgármester beváltatlan ígéreteit, biciklisek bicikli-utakért hajtanak, Újpesten pedig táblákkal tűntetnek a kátyúk ellen. Vajda nyugodt. Ígéretük van, hogy májusig kétszázra csökkentik a gödrök számát. Már nincs pesti, aki ezt elhiszi.

A városvezetés gyengélkedését hosszú évek óta nyögi Budapest. Bár az egyre lakhatatlanabb városért minden budapesti felelős, a tényeken ez nem változtat. Több mint másfélmillió ember lakóhelyét olyan politikusok vezetik, akik nem, vagy csak részben tudtak minket motiválni. A városra rátelepedett a belenyugvás és a bizalmatlanság. Ösztönből éljük túl ezt a várost. Befordultunk, mert a városi létnek kevés olyan oázisát nyitották meg tizenöt év alatt, mint a Millenáris, a Centrál, a Szabadság tér vagy a Ráday utca.

Könnyű lenne Demszkybe rúgni még egyet. Az zavar csupán, hogy akik eszmélnek, akiknek elég a kátyúkból és a mindent megfojtó szürkeségből, azok több mint egy évtizeden keresztül mögötte álltak.

Királyáldozat? Mi végre? Budapestet nem azok fogják felépíteni, akik elárulják Demszkyt, hanem azok, akik szeretik ezt a várost.

H i r d e t é s

Kritikus tömegek kora

Blogpartnerünk írta...
Vasárnap Critical Mass, de azért más is megmentheti a világot. Elég valószínű, hogy a világot megmenteni vágyók ugyanazért nem mentik meg a Földet, mint ami a kis pártok halál-oka is.


Szeretem Budapestet 2007.04.18.
Koffeinfüggő Budapest

Koffeinfüggő lesz Budapest, ha megvalósulnak a Budapest Szíve pályázat ötlettervei, írja az Index. A Budapest belvárosának felélesztését megcélzó városépítészeti ötletpályázat díjait még márciusban adta át a főpolgármester az Erzsébet téri Gödör Klubban. Az első díjat egy magyar építész csoport kapta. Kávézókat terveztek, a köbön.

Szeretem Budapestet 2006.04.19.
Vitaest Budapestről

A Szeretem Budapestet Mozgalom, a Critical Mass, a Centrum Csoport, az Óvás! Egyesület és a Kávéházak.hu szervezői, képviselői, vezetői egy helyen, a Tranzit Artban kidumálják a várost. November 22-én, kedden este 7 órától terítéken az, ami jó, és ami nem jó.

Szeretem Budapestet 2005.11.21.

Kávéházak magazin

Szálas tea vs. filteres cikk borítóképe
Szálas tea vs. filteres

A teakóstoló workshopjaimon sokan kérdezitek tőlem, hogy mi a véleményem a filteres teákról. Ha benned is felmerült már valaha ez a kérdés, hogy szálas teát vagy filterest válassz, akkor olvass tovább. Ugyanis erre a kérdésre nem tudok rövid választ adni…

Tea 2019.11.19.
Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.

H i r d e t é s