Szeretem Budapestet 2005.04.27.

Neonkörút

A Neon Csoport kiállítása Szeretnénk, ha a mára már pusztulásra és kidobásra ítélt neonok, egy helyen összegyűjtve újra világíthatnának. 29-től 04-ig az Octogonban.


A NEONON CSOPORT egy éve kezdte a régi budapesti neonreklámok és neonikonok gyűjtését és megmentését. A neonok az 1920-as évektől kezdve, történelmi korszakokon keresztül, Budapest éjszakai városképének meghatározó karakterét adták. Az Elektrotechnikai Múzeum támogatásával váltak céljaink reálissá.

Szeretnénk, ha a mára már pusztulásra és kidobásra ítélt neonok, egy helyen összegyűjtve újra világíthatnának. Terveink szerint egy Neon Múzeumban, vagy egy Neon Parkban, esetleg tűzfalakon és köztéri művészeti akciók (Public Street Tactical Art) keretében kaphatnának új helyet, megőrzésükkel és felújításukkal újra a városkép részévé válhatnának.

Keressük a budapesti éjszakai neonok megmentőinek támogatóit, hogy minél több fényreklámot őrizhessünk meg. A Múzeumok Éjszakája rendezvényen már egy átfogó kiállítás keretében szeretnénk bemutatni gyűjtésünk eredményét az Elektrotechnikai Múzeumban.


NEONON CSOPORT
kiállítás megnyitó: Octogon Galéria , április 28. 18h

Soós Károly Forgács Bálint
06302664803 06304700314
Sárai Borbála
www.neonmentok.uw.hu
neonmentok@freemail.hu


 • Támogatóink:
  Elektrotechnikai Múzeum
  Dr. Jeszenszky Sándor – Elektrotechnikai Múzeum tudományos főmunkatárs
  Bojár Iván András – Octogon
  Peternák Miklós – MKE Intermédia tanszék vezetője
  Ráday Mihály – Városvédő MTV

 • A kiállítást támogatták:
  be light!
  Szabó Ervin Könyvtár – Budapest Gyűjteménye
  Lugosi Lugó László
  Baránka Eszter

 • H i r d e t é s

  pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

  H i r d e t é s

  Kávéházak magazin

  B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
  B-opció válságban magyar módra

  A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

  Café Magyarország 2020.04.08.
  Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
  Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

  Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

  Kávé akadémia 2020.03.20.

  H i r d e t é s