Szeretem Budapestet 2005.04.27.

Neonkörút

A Neon Csoport kiállítása Szeretnénk, ha a mára már pusztulásra és kidobásra ítélt neonok, egy helyen összegyűjtve újra világíthatnának. 29-től 04-ig az Octogonban.


A NEONON CSOPORT egy éve kezdte a régi budapesti neonreklámok és neonikonok gyűjtését és megmentését. A neonok az 1920-as évektől kezdve, történelmi korszakokon keresztül, Budapest éjszakai városképének meghatározó karakterét adták. Az Elektrotechnikai Múzeum támogatásával váltak céljaink reálissá.

Szeretnénk, ha a mára már pusztulásra és kidobásra ítélt neonok, egy helyen összegyűjtve újra világíthatnának. Terveink szerint egy Neon Múzeumban, vagy egy Neon Parkban, esetleg tűzfalakon és köztéri művészeti akciók (Public Street Tactical Art) keretében kaphatnának új helyet, megőrzésükkel és felújításukkal újra a városkép részévé válhatnának.

Keressük a budapesti éjszakai neonok megmentőinek támogatóit, hogy minél több fényreklámot őrizhessünk meg. A Múzeumok Éjszakája rendezvényen már egy átfogó kiállítás keretében szeretnénk bemutatni gyűjtésünk eredményét az Elektrotechnikai Múzeumban.


NEONON CSOPORT
kiállítás megnyitó: Octogon Galéria , április 28. 18h

Soós Károly Forgács Bálint
06302664803 06304700314
Sárai Borbála
www.neonmentok.uw.hu
neonmentok@freemail.hu


 • Támogatóink:
  Elektrotechnikai Múzeum
  Dr. Jeszenszky Sándor – Elektrotechnikai Múzeum tudományos főmunkatárs
  Bojár Iván András – Octogon
  Peternák Miklós – MKE Intermédia tanszék vezetője
  Ráday Mihály – Városvédő MTV

 • A kiállítást támogatták:
  be light!
  Szabó Ervin Könyvtár – Budapest Gyűjteménye
  Lugosi Lugó László
  Baránka Eszter

 • H i r d e t é s

  x-presso

  H i r d e t é s

  Kávéházak magazin

  A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
  A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

  A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

  Kávézóláncok 2020.01.18.
  100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
  100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

  Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

  Café World 2020.01.15.
  Arabica és robusta – a két vetélytárs?! cikk borítóképe
  Arabica és robusta – a két vetélytárs?!

  Meglepő módon (tudomásunk szerint) nagyjából százféle kávénövény létezik, mi mégis csupán háromnak fogyasztjuk a termését. A coffee liberica rendkívül ritka, így igen csekély mennyiségben kerül csak kereskedelmi forgalomba. A világ kávétermésének mindössze 2-3%-át jelenti. A csomagolások hátoldalán található leírásokat böngészve nagy valószínűséggel az arabica és/vagy a robusta kifejezésekkel találkozol. Te tudod, hogy pontosan mit takarnak ezek az elnevezések? (x)

  Kávé akadémia 2020.01.13.

  H i r d e t é s