Szeretem Budapestet 2005.04.27.

Neonkörút

A Neon Csoport kiállítása Szeretnénk, ha a mára már pusztulásra és kidobásra ítélt neonok, egy helyen összegyűjtve újra világíthatnának. 29-től 04-ig az Octogonban.


A NEONON CSOPORT egy éve kezdte a régi budapesti neonreklámok és neonikonok gyűjtését és megmentését. A neonok az 1920-as évektől kezdve, történelmi korszakokon keresztül, Budapest éjszakai városképének meghatározó karakterét adták. Az Elektrotechnikai Múzeum támogatásával váltak céljaink reálissá.

Szeretnénk, ha a mára már pusztulásra és kidobásra ítélt neonok, egy helyen összegyűjtve újra világíthatnának. Terveink szerint egy Neon Múzeumban, vagy egy Neon Parkban, esetleg tűzfalakon és köztéri művészeti akciók (Public Street Tactical Art) keretében kaphatnának új helyet, megőrzésükkel és felújításukkal újra a városkép részévé válhatnának.

Keressük a budapesti éjszakai neonok megmentőinek támogatóit, hogy minél több fényreklámot őrizhessünk meg. A Múzeumok Éjszakája rendezvényen már egy átfogó kiállítás keretében szeretnénk bemutatni gyűjtésünk eredményét az Elektrotechnikai Múzeumban.


NEONON CSOPORT
kiállítás megnyitó: Octogon Galéria , április 28. 18h

Soós Károly Forgács Bálint
06302664803 06304700314
Sárai Borbála
www.neonmentok.uw.hu
neonmentok@freemail.hu


 • Támogatóink:
  Elektrotechnikai Múzeum
  Dr. Jeszenszky Sándor – Elektrotechnikai Múzeum tudományos főmunkatárs
  Bojár Iván András – Octogon
  Peternák Miklós – MKE Intermédia tanszék vezetője
  Ráday Mihály – Városvédő MTV

 • A kiállítást támogatták:
  be light!
  Szabó Ervin Könyvtár – Budapest Gyűjteménye
  Lugosi Lugó László
  Baránka Eszter

 • H i r d e t é s

  Kritikus tömegek kora

  Blogpartnerünk írta...
  Vasárnap Critical Mass, de azért más is megmentheti a világot. Elég valószínű, hogy a világot megmenteni vágyók ugyanazért nem mentik meg a Földet, mint ami a kis pártok halál-oka is.


  Szeretem Budapestet 2007.04.18.
  Koffeinfüggő Budapest

  Koffeinfüggő lesz Budapest, ha megvalósulnak a Budapest Szíve pályázat ötlettervei, írja az Index. A Budapest belvárosának felélesztését megcélzó városépítészeti ötletpályázat díjait még márciusban adta át a főpolgármester az Erzsébet téri Gödör Klubban. Az első díjat egy magyar építész csoport kapta. Kávézókat terveztek, a köbön.

  Szeretem Budapestet 2006.04.19.
  Vitaest Budapestről

  A Szeretem Budapestet Mozgalom, a Critical Mass, a Centrum Csoport, az Óvás! Egyesület és a Kávéházak.hu szervezői, képviselői, vezetői egy helyen, a Tranzit Artban kidumálják a várost. November 22-én, kedden este 7 órától terítéken az, ami jó, és ami nem jó.

  Szeretem Budapestet 2005.11.21.

  Kávéházak magazin

  Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
  Mi legyen a többi zaccal? III.

  Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

  Zacc 2019.10.22.
  Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
  Mi legyen a zaccal? II.

  Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

  Zacc 2019.10.16.
  Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
  Mi legyen a zaccal?

  A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

  Zacc 2019.09.09.

  H i r d e t é s