Szeretem Budapestet 2005.11.21.

Vitaest Budapestről

A Szeretem Budapestet Mozgalom, a Critical Mass, a Centrum Csoport, az Óvás! Egyesület és a Kávéházak.hu szervezői, képviselői, vezetői egy helyen, a Tranzit Artban kidumálják a várost. November 22-én, kedden este 7 órától terítéken az, ami jó, és ami nem jó.


A kávéházban természeténél fogva sokkal nyitottabb, szabadabb légkör uralkodik, mint egy étteremben. A kávéházak egyik legfontosabb eleme a falai között megvalósult közéleti tér, az a közeg, ahol az emberi kapcsolatok, az információáramlás megtörténhet.

Kedden a Tranzit Art Café lesz a helyszíne annak a beszélgetésnek, amelyben egy "világváros" jelenét tárgyalják a városért küzdő különböző csoportok. Rólunk, budapesti emberek tehetetlenségéről szól ez a vita, és arról, ami mégis megtehető.

November 22-én a Kávéházak.hu és a Szeretem Budapestet Mozgalom közös offline eseménnyel várja önöket a Tranzit Artban. Elsősorban azokra számítunk, akikben egyre több kérdés fogalmazódott meg Budapesttel, a budapesti állapotokkal és a fővárosi vezetéssel kapcsolatban. A beszélgetést a kávéházak felől közelítve a közéleti térről, a városi ember - és főleg: a budapesti ember - túlélési stratégiáiról, Budapest élhető és élhetetlen valóságáról tartjuk.

A beszélgetésen a következő mozgalmak képviselői vesznek részt:

 • Szeretem Budapestet Mozgalom
 • Kávéházak.hu
 • Critical Mass
 • Centrum Csoport
 • Óvás! Egyesület

 • H i r d e t é s

  x-presso

  H i r d e t é s

  Kávéházak magazin

  A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
  A kávé, és ami mellette van

  Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

  Barista iskola 2020.01.22.
  Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
  Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

  Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

  Café World 2020.01.20.
  A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
  A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

  A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

  Kávézóláncok 2020.01.18.

  H i r d e t é s