Szeretem Budapestet 2005.11.21.

Vitaest Budapestről

A Szeretem Budapestet Mozgalom, a Critical Mass, a Centrum Csoport, az Óvás! Egyesület és a Kávéházak.hu szervezői, képviselői, vezetői egy helyen, a Tranzit Artban kidumálják a várost. November 22-én, kedden este 7 órától terítéken az, ami jó, és ami nem jó.


A kávéházban természeténél fogva sokkal nyitottabb, szabadabb légkör uralkodik, mint egy étteremben. A kávéházak egyik legfontosabb eleme a falai között megvalósult közéleti tér, az a közeg, ahol az emberi kapcsolatok, az információáramlás megtörténhet.

Kedden a Tranzit Art Café lesz a helyszíne annak a beszélgetésnek, amelyben egy "világváros" jelenét tárgyalják a városért küzdő különböző csoportok. Rólunk, budapesti emberek tehetetlenségéről szól ez a vita, és arról, ami mégis megtehető.

November 22-én a Kávéházak.hu és a Szeretem Budapestet Mozgalom közös offline eseménnyel várja önöket a Tranzit Artban. Elsősorban azokra számítunk, akikben egyre több kérdés fogalmazódott meg Budapesttel, a budapesti állapotokkal és a fővárosi vezetéssel kapcsolatban. A beszélgetést a kávéházak felől közelítve a közéleti térről, a városi ember - és főleg: a budapesti ember - túlélési stratégiáiról, Budapest élhető és élhetetlen valóságáról tartjuk.

A beszélgetésen a következő mozgalmak képviselői vesznek részt:

 • Szeretem Budapestet Mozgalom
 • Kávéházak.hu
 • Critical Mass
 • Centrum Csoport
 • Óvás! Egyesület

 • Kritikus tömegek kora

  Blogpartnerünk írta...
  Vasárnap Critical Mass, de azért más is megmentheti a világot. Elég valószínű, hogy a világot megmenteni vágyók ugyanazért nem mentik meg a Földet, mint ami a kis pártok halál-oka is.


  Szeretem Budapestet 2007.04.18.
  Koffeinfüggő Budapest

  Koffeinfüggő lesz Budapest, ha megvalósulnak a Budapest Szíve pályázat ötlettervei, írja az Index. A Budapest belvárosának felélesztését megcélzó városépítészeti ötletpályázat díjait még márciusban adta át a főpolgármester az Erzsébet téri Gödör Klubban. Az első díjat egy magyar építész csoport kapta. Kávézókat terveztek, a köbön.

  Szeretem Budapestet 2006.04.19.
  A kiülős kávézók fejleszthetik az egész várost

  NOL
  Budapestnek nagy szüksége van kiülős éttermekre, kávézókra, cukrászdákra, mert ezek az idegenforgalomra, a versenyképességre, a közterület-használatra, a gazdaságra, a kultúrára, a közösségre mind pozitív hatással vannak - állapítja meg a Studio Metropolitana Urbanisztika Kutató Központ Kht. tanulmányában.

  Szeretem Budapestet 2005.10.27.

  Kávéházak magazin

  Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
  Mi legyen a többi zaccal? III.

  Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

  Zacc 2019.10.22.
  Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
  Mi legyen a zaccal? II.

  Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

  Zacc 2019.10.16.
  Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
  Mi legyen a zaccal?

  A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

  Zacc 2019.09.09.