Szeretem Budapestet 2005.11.21.

Vitaest Budapestről

A Szeretem Budapestet Mozgalom, a Critical Mass, a Centrum Csoport, az Óvás! Egyesület és a Kávéházak.hu szervezői, képviselői, vezetői egy helyen, a Tranzit Artban kidumálják a várost. November 22-én, kedden este 7 órától terítéken az, ami jó, és ami nem jó.


A kávéházban természeténél fogva sokkal nyitottabb, szabadabb légkör uralkodik, mint egy étteremben. A kávéházak egyik legfontosabb eleme a falai között megvalósult közéleti tér, az a közeg, ahol az emberi kapcsolatok, az információáramlás megtörténhet.

Kedden a Tranzit Art Café lesz a helyszíne annak a beszélgetésnek, amelyben egy "világváros" jelenét tárgyalják a városért küzdő különböző csoportok. Rólunk, budapesti emberek tehetetlenségéről szól ez a vita, és arról, ami mégis megtehető.

November 22-én a Kávéházak.hu és a Szeretem Budapestet Mozgalom közös offline eseménnyel várja önöket a Tranzit Artban. Elsősorban azokra számítunk, akikben egyre több kérdés fogalmazódott meg Budapesttel, a budapesti állapotokkal és a fővárosi vezetéssel kapcsolatban. A beszélgetést a kávéházak felől közelítve a közéleti térről, a városi ember - és főleg: a budapesti ember - túlélési stratégiáiról, Budapest élhető és élhetetlen valóságáról tartjuk.

A beszélgetésen a következő mozgalmak képviselői vesznek részt:

 • Szeretem Budapestet Mozgalom
 • Kávéházak.hu
 • Critical Mass
 • Centrum Csoport
 • Óvás! Egyesület

 • H i r d e t é s

  pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

  H i r d e t é s

  Kávéházak magazin

  B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
  B-opció válságban magyar módra

  A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

  Café Magyarország 2020.04.08.
  Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
  Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

  Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

  Kávé akadémia 2020.03.20.

  H i r d e t é s