Téma 2008.07.21.

Édes élmények egy találkozóról

Nagyszerű helyszín, kifogástalan időjárás és fantasztikus relikviák.. A 2 napos találkozóra számos külföldi kiállító, sajnos mégsem tudott eljönni, de érdekességben így sem volt hiány. Balatonkenese és Akarattya adott otthont az első KÁVÉCUKORZACSKÓ-GYŰJTŐK nemzetközi találkozójának.


Kovács István, az elsőszámú cukrospapír gyüjtőnk, nem először ejt ámulatba óriási gyüjteményével, lelkesedésével. Erre a találkozóra mást is tartogatott, különleges vendégeket hívott, kiállítást szervezett a Faluházban. Közös bográcsozás is volt Balaton parton és Cukorzacskó- börze a Katica Kávézóban.

A rendezvényen tiszteletét tette, Kocka Zoltán a Cukoripari Egyesülés vezérigazgatója, aki maga is gyüjtő.
Ott volt Ráday Mihály, akivel egyeztetések folynak azóta is a Szerencsi Cukormúzeumi anyag megmentéséről.
Természetesen lehetett csere-berélni vagy szerezni egyet, a kifejezetten erre az alkalomra nyomott cukros zacskókból, amit a helyi vállalkozóknak köszönhetünk.

Édes emlék..

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.

H i r d e t é s