KREATÍV KONYHA FÓRUM 2008

-
Téma, 2008.05.05.

KREATÍV KONYHA FÓRUM 2008

A Vendéglátás és a CAFÉ&Bar vendéglátóipari szaklapok kiadója június 2-án nagyszabású konferenciát és workshopot szervez séfek, szakácsok, étteremvezetők számára. A budai Ramada Plaza hotelben tartandó egész napos rendezvényen szó lesz hatósági szabályozásról, új technológiákról, alapanyagokról, éttermi és szállodai vendéglátásról, Michelin – csillagokról.


"Egy nap a konyháról, a konyhán kívül"
Időpont: 2008. június 2., hétfő, 9.30 – 17.00 között
Helyszín:Hotel Ramada Plaza 1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 94.
Szervező: Centralpress szaklapkiadó
Házigazda-moderátor: Bíró Lajos tulajdonos-séf, Bock Bisztró
Vendéglátó konyhafőnökök: Merczi Gábor séf, Hotel Ramada, Litauszki Zsolt séf, a Maligán borétterem új üzemeltetője, Takács Lajos séf, Olimpia étterem

Témák, előadások, beszélgetések
10.00 Megnyitó – Szuna Noémi, a kiadó ügyvezetője, Bíró Lajos

10.15 Szabályok a konyhában – ÁNTSZ (dr. Ócsai Lajos),
Élelmiszerbiztonság (dr. Szabó Enikő)

10.45 Vákuum alatti főzés, avagy a sous vide technológia – Bíró Lajos, Vomberg Frigyes

11.05 Fórum - hozzászólások, kérdések

11.25 Kávészünet

11.40 Vendéglátás a szállodai gyakorlatban itthon és külföldön
- László György vezető konyhafőnök Danubius Hotels

12.00 Stázsolás csillagos éttermekben – Várvizi Péter világjáró stagier, főiskolai szakoktató

12.20 Út a Michelin- csillagokig – meglepetés vendégek

13.00 Szakácsok terített asztal mellett – 6 fogásos ebéd és fórum

14.30 – 17.00 Kreatív Konyha a gyakorlatban – workshop szekciók szerint

1. Modern magyar konyha - alapanyagok, technikák, receptek

2. Fúziós és európai konyhakultúra evolúciója - alapanyagok, technikák, receptek

Témavezetők: Cseh János séf - Gundel étterem, Bíró Lajos séf - Bock Bisztró, Segal Viktor séf - Segal étterem, Mózes Péter séf – Danubius Hotel Astoria
és további vendégek
Az előadások alatt előzetesen felvett képi anyagokkal, videófelvételekkel illusztráljuk az egyes technológiai folyamatokat.

Témák:
Kenyértől a sült malacig, avagy mire jók a kombisütők; alacsony hőfokon történő főzés, új gépek a konyhában: paco jet, thermomix, holdomat; kiváló ételek olcsó nyersanyagokból; klasszikus receptek modern újrakomponálásban; megújuló desszertek; ízek és technikák újszerű párosítása; hol érdemes vásárolni; beszerzési tippek, stb.
Kiállító partnerek:
Konyhai eszközök és berendezések forgalmazói, élelmiszer-alapanyag forgalmazók és kereskedők

Konferencia részvételi díj: 8000 Ft (+ áfa) (amely tartalmazza az ellátás és a dokumentáció költségeit)
Regisztráció: vendeglatas@centralpress.hu
Telefon: 06 1 266-8190, 06 20 910 6105, 06 30 250 1298

A programváltozás jogát a Centralpress kiadó fenntartja. A konferencia programjaival és az előadókkal kapcsolatos információk a www.vendeglatasonline.hu oldalon folyamatosan frissülnek!

Tetszett a(z) KREATÍV KONYHA FÓRUM 2008 magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) KREATÍV KONYHA FÓRUM 2008 magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Kávéházak magazin cikkek

Növényi tej - ingyen!?

Budapest egyik belvárosi kávézója úgy döntött, hogy ingyen adja a növényi tejet. Ebben a cikkben ennek jártunk utána.

Koffein, 2024.11.03.

Vietnámi Egg Coffee

Vietnámban a kávét desszertként is fogyasztják. A tojásos kávét nevezhetnénk akár folyékony tiramisunak vagy kávés sodónak is. Bár elsőre furcsának hangzik a tojás és kávé kombinációja, a párosításnak praktikus oka is van: a tojás megköti a keserű ízeket, így egy kevésbé savas, lágy ízvilágot kapunk.

Café World, 2024.08.24.

Hogyan játszik össze a kávé és a foci világa?

A kávé és a futball elsőre furcsa párosnak tűnhet, de amikor belegondolunk abba, hogy a focisták is ugyanolyan emberek, mint mi, és hogy az ő napjuk is egy jól megszokott csésze kávéval indul, akkor egyből láthatjuk azt, hogy a színfalak mögött valószínűleg sokkal nagyobb szerepet tölt be kedvenc energizáló italunk, mint gondolnánk.

Café World, 2024.05.31.

Muzsikáló Magyarország program: a kávéházi cigányzene megőrzése

A Muzsikáló Magyarország program célja a hagyományos kávéházi cigányzene hagyományainak megőrzése és népszerűsítése. 500 cigányzenész vendéglátóhelyi foglalkoztatását négy hónapon keresztül támogatják, így növelve a programban részt vevő vendéglátóhelyek vonzerejét is.

Régi pesti kávéházak, 2024.05.08.

Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!

Az, hogy ki milyen kávét szeret, ízlés kérdése. Ez vitathatatlan. Az azonban megmásíthatatlan tény, hogy a kávéfőző milyensége rengeteget nyom a latba. Még az igazán minőségi kávéból készített feketét is megkeserítheti, akár szó szerint is, ha a kávéfőző nem megfelelő. Mára már ezen túl a gyorsaság is egy érthető elvárássá vált. De vajon melyik típusú kávégép felel meg minden kritériumnak? Mutatjuk!

Téma, 2023.12.13.

Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé

Ahogy egy erős reggeli eszpresszó, úgy fújt ébresztőt augusztus 3-án a nemzetközi kávékereskedők világában a Körmendy Sándor vezette a Pacificaffé. A kávépörkölő üzem a „Kenya Gicherori” és a „Ház kávéja” elnevezésű tételeivel nyerte el az 500 fős zsűri tetszését a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyében.

Kávé minősítések, 2023.09.05.

"narrow"
Gear.svg